Det beste i vente!

one blue wild anemone sprung of dry leaves against brownish blurred background

Vi har kommet godt i gang i det nye året 2021 og jeg sier et riktig godt nytt år til dere alle og hjertelig velkommen til min nye web-side!!

I lang tid har jeg kjent på at jeg trenger noe mere enn Facebook profilen min for å dele det jeg har på hjertet. Siden all fremgang og kreativitet skjer i bønn så har jeg bedt Herren sendte de riktige menneskene i min vei med riktig kunnskap, kreativitet og brann i hjertet for å tjene Jesus. Noe Han har gjort, og disse har jobbet iherdig for å få websiden slik den er i dag, tusen takk!

Som mange av dere vet så elsker jeg Jesus. Jeg elsker å tjene Ham med alt jeg er og alt jeg har, så også med denne web-siden, Light in Darkness International. Her inne vil du finne oversikt over møtevirksomheten min, det er mulig å sende inn bønnebegjær og om du vil være en del av bønneteamet mitt, Bønnekjempene, så kan du også få kontakt med oss her inne. Vi ønsker at du skal få være med å tjene Jesus med det Han har lagt ned i deg! Web-siden er tilrettelagt for både pc, iPad og mobil. På mobil vil noen bakgrunnsbilder ikke være synlig, men vi jobber kontinuerlig med forbedring.

For ett år siden ble vår trygge verden snudd fullstendig på hodet på grunn av et lite virus, covid-19 også kalt corona. Vi opplever merkelige tider med isolasjon, frykt og frustrasjon. Vi har vel alle fått smake noe av følgene av smitten og sykdommen. Selv så opplevde jeg at alt av møter og engasjement ble avlyst. Plutselig satt man der litt forvirret og skjønte ikke helt hva man skulle ta seg til! Egentlig var det vel nokså mange som tenkte at dette ville snart gå over og alt ville bli “normalt” igjen., men slik ble det ikke. Ett år etter, sitter vi fortsatt i en situasjon hvor vi ikke vet så mye framover. I denne perioden har jeg benyttet sjansen til å bruke enda mere tid sammen med Jesus. Lære Ham enda mer å kjenne, be, synge og bare være der for Ham,- sammen med Ham. Dette gir en indre fred og harmoni til å møte det vi ikke har kontroll over i hverdagen.

I Johannes evangelium 2:1-11, leser vi om Jesus som gjorde vann til vin. Det var skikken at de skulle ha god vin i brylluper, så også i dette bryllupet. Ingen hadde klaget på at det var en dårlig vin ellet at det var noe galt med den! Likevel, vinen tok slutt og det var enda fire dager igjen av festen som normalt varte i syv dager! Da kommer mor til Jesus på banen og hun snakker med Han om problemet. Hun vet hva han er i stand til å gjøre! Selv om Jesus svarer at hans tid ikke er inne, så sier hun til arbeiderne at de skal gjøre det han sier,- uansett hva det er! Hun kjente Jesus godt og hun bare visste!!! – Ingenting er umulig for Ham! Av en eller annen grunn, gjør Jesus det moren ber Ham om. Han begynner PROSESSEN som fører til et mirakel! Et mirakel som ble til velsignelse for alle som var på festen. Jesus ba arbeiderene å fylle de seks karene som sto der, helt fulle med vann. Et kar var på to til tre anker! Ett anker var ca 38,6 liter. Så to til tre anker var mellom 77- 115 liter for hvert kar! Å bære alt dette vannet, tok nok lang tid. De måtte gå til brønnen for å hente vann i krukker som ble båret opp til huset for å fylle opp ett og ett kar, til alle var helt fulle. Hva Jesus gjorde i mellomtiden, står det ingenting om. Men det var fest. På fest er folk glade, og jeg tenker at Jesus også var glad og nå var Han enda gladere, for Han visste at Han fikk anledning til å velsigne så mange på en gang. Jesus sa bare to setninger: “Fyll karene med vann!” Og “Øs opp og bær det til kjøkkenmesteren!” Kjøkkenmesteren fikk sjokk og han sa at normalt setter man frem den beste vinen først og så får folket det som ikke er så bra til slutt i festen. Men, sa han til brudgommen, du har jo spart den BESTE VIN TIL SLUTT!

Hva kan vi lære av denne teksten? Det mennesker har planlagt og gjort, kan ta slutt! Akkurat som vinen de hadde laget for anledningen. Vi kan be Jesus om hjelp, uansett situasjon, akkurat som Maria Jesu mor gjorde. Det virker ikke som Jesus sier så mye. Han blir stille! Hvor mange ganger har ikke vi bedt Herren om hjelp, og så blir alt stille! Prøv å ta innover deg det Jesus gjorde i denne situasjonen. Han reiser seg og går fra plassen sin. Han er der hvor underet skal skje! Han står der og ser når de fyller opp karene, ett etter ett! Tiden går. Folk blir utålmodige! Hvor blir det av vinen, eller bønnesvaret om du vil? Kanskje du har bedt lenge og du føler at Jesus er langt borte? Han er ikke det! Han jobber med saken! Herren bruker mennesker og engler, sine sendebud, i prosessen for å gi deg det du har bedt Ham om så lenge. Gi ikke opp for det beste er i vente. I dette bryllupet hadde de den gode vin men de fikk den beste vin til slutt. Du spør -hvorfor fikk jeg ikke den jobben jeg søkte på? -Hvorfor kom jeg ikke inn på den skolen jeg så gjerne ville? -Hvorfor mistet jeg den beste vennen jeg hadde? Vi ber og spør hvorfor…..?? Men hør, når Han stenger den døra er det fordi Han vil at du skal ha noe mye bedre! Når du ber, begynner Jesus prosessen til ditt mirakel. Begynn å takke Han for de stengte dørene! Takk Han for det du ikke skjønner eller det du har mistet. Plutselig er prosessen ferdig og du vil oppleve det beste vil skje med deg! Han har spart den beste vin til slutt!- Kanskje dette kan være ditt bibelord for dette året og tiden som ligger foran?