Kenya

Når Guds rike går fram, er jeg alltid glad.

For litt over to år siden førte Herren meg til Afrika igjen. Dere vet kanskje at jeg har vært misjonær i mange år? Etter at livet ga meg noen overraskelser, bestemte jeg meg for, aldri å reise til Afrika igjen men heller tjene Jesus i Norge. Herren førte meg til forskjellige møtesteder med mennesker, som uten å vite om hverandre, ga meg oppmuntringer om å reise til Afrika. Alt inni meg ropte nei!! Så en dag kommer min egen mor som sier at hun hadde bedt til Vår Far i himmelen og hun ga meg den beskjeden at jeg snart kom til å reise til Afrika, men hvor visste hun ikke. Jeg ble rett og slett litt irritert, for dette passet ikke inn i mine planer. Men jeg takket henne likevel av respekt og gikk inn til meg selv. Bønnestolen min har en sentral plass i hjemmet mitt. Der har jeg mine samtaler med Herren, så også denne gangen. Det var tolv år siden sist jeg hadde tjent Jesus i Afrika og jeg kjente frykten for det ukjente kom krypende om jeg sa ja til å reise. Plutselig, mens jeg utøste hjertet mitt for Jesus, ser jeg et syn av to skilt. Det ene med rød skrift hvor det sto Nairobi. Og det andre i grønn skrift hvor det sto Kisumu. Jeg hadde til da bare mellomlandet i Kenya på mine mange reiser til andre destinasjoner i Afrika. Jeg lovte Herren at om han tok hånd om alt, absolutt alt, så skulle jeg reise å gjøre det han ba meg til å gjøre! Jeg visste ikke da hvordan jeg i det hele tatt skulle komme dit, hvem jeg skulle til og gjøre hva!!

Etter ni måneder, gjennom mange Herrens undere, reiste jeg til Kenya og Kisumu i juni 2018. Vennene der ute hadde forberedt crusade som het, “Fifteen days of grace.”

 

Herren gjorde storverk på sin måte som hverken jeg eller noe annet menneske noen gang kan ta ære for. Da jeg var der, førte Herren mennesker til meg og som har ført til den tjenesten vi er i i dag. Pastor Frank Kongo ble første kontakten og deretter Cornelius Oketch som begge tilhører FPFK, Free Pentacostal Fellowship of Kenya. De jobber samtidig under min paraply, Light in Darkness International med velsignelse og samarbeid med Bishop Walther Andhoga. Med deres velsignelse forberedte vi en pastor og lederkonferanse som ble avhold allerede november samme år i Oyugis. Etter det har vi hatt flere konferanser hvor vi har kombinert ledertrening om dagene med undervisning og vekkelsesmøter om kveldene. Herren har gjort store ting, folk blir frelst og helbredet og bunnende blir fri.

Å trene ledere, søndagskolelærere, ungdomsledere, kvinneledere er så viktig for morgendagens menigheter. Vi har etablert Bønnekjempene også i Kenya som heter, The Prayer Warriors International.

Som frukt av Light in Darkness International sin satsing ble det i juli 2020 plantet en menighet, Nyangoma Church, gjennom Pastor Cornelius Oketch. De første medlemmene var syv enker og et meget skrøpelig Guds hus.

I dag, seks måneder etter, har de rundet 50 medlemmer og hver uke blir nye lagt til menigheten. Guds huset ser også mye bedre ut men de mangler mye enda. Deres Bibelord for denne tjenesten er hentet fra Salme 119,105; “Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.”

Nyangoma Church
Mannen i grønn skjorte er Cornelius Oketch som plantet denne menigheten i juli 2020

Da jeg i forrige uke spurte om hvordan det gikk med dem og jeg fikk denne rapporten om den store veksten fra 7 til 50 personer på seks måneder, kjente jeg i hjertet mitt at her trengs det en kronerulling. Midt i coronapandemien har de klart å få til et kirkebygg!! Nå trenger de så sårt penger til stoler og musikkinstrumenter, som for dem er en umulighet. Med litt hjelp fra oss som har litt mer, kan de få til så mye bra. Derfor er jeg frimodig og deler dette med deg. Om du har lyst til å være med å støtte opp om dette og velsigne våre venner så kan du sende ditt beløp, stort eller lite, og merke beløpet med Kirkebygg Kenya:

vipps 41002101

eller konto: 6250.11.85014