Jesus ber for deg

Det er snart helg igjen og vi fryder oss over våren som er i anmarsj og sola som skinner. Våre følelser de kan svinge og noen ganger tenker jeg at det hadde vært kjekt å virkelig se hvordan Jesus og det gudommelige er, uansett hvilken situasjon vi er i. Været spiller en stor rolle for oss mennesker. Vi vil ha gode dager med sol og paradistemperatur, god økonomi og helse, vellykkede familier og gode arbeidsforhold. Dessverre er det ikke alltid slik. Av og til kan det faktisk være langt imellom alle disse gode hendelsene og følelsene som naturlig nok henger på. Vi mennesker har prøvelser og vanskeligheter i mer eller mindre grad.

Det ligger i våre følelser å dra Gud inn i vår lille boks og tro at Han også føler, og mener det samme som oss. Slik er det ikke. Bibelen sier i Hebreerne 13:8, “Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid!” Om det er vinter og kaldt, sol og sommer, god økonomi eller ikke, syk eller frisk, relasjonskonflikter eller ikke, Jesus er den samme! Likevel, hvordan hjelper det deg og meg at Jesus er den samme, allmektig og den eneste sanne Gud? Salme 33:9 sier til og med at Gud talte og det skjedde, han bød og det sto der! Han er den eneste i universet som kan skape ut av intet. Dette leser vi om, men igjen, hvordan hjelper dette meg?

Når vi tar imot Jesus, får vi Den Hellige Ånd i vårt indre. Når vi ber til Jesus så hører han når vi ber gjennom Den Hellige Ånd. Romerne 8:27-28, Gud er bare god og full av kjærlighet. Vi vet ikke alltid hva vi skal be om og hvordan vi skal be, men i dette verset står det at Ånden selv går i forbønn for oss. Tenk hvilken trygghet og hvilken enorm velsignelse.

Jeg har lært meg gjennom livet å stole på Gud. Jeg ber til Jesus fra hjertet mitt og min situasjon. Til å begynne med våget jeg ikke det. Tenk om jeg ble skuffet. Nå forteller jeg han hva jeg trenger og hva som skjer. Jeg kunne skrevet bøker om bønnesvarene har sendt meg. Er det fordi jeg er så flink og hellig? Langt derifra, jeg er et vanlig menneske med feil og mangler og som har hatt mange prøvelser. Men jeg har skjønt at jeg ikke klarer meg uten Jesus, og jeg vil ikke, og ønsker ikke å klare meg uten Jesus.

Tenk så godt det er å være trygg hos ham. Han er den samme, uansett din situasjon. Han elsker deg og meg med en kjærlighet vi aldri kommer til å forstå fullt ut, men vi kan øve oss opp i å ta imot fra han, litt etter litt den godhet han vil gi. Da blir det så mye lettere å takle vanskeligheter og utfordringer i dette livet, og det blir så spennende!! Han gjør laaaangt mer enn det vi forstår og ber han om. Jesus overrasker oss med sin godhet! Våg å stole på han midt i din situasjon.

Velsignet helg alle sammen.

Bønnekjempene samles regelmessig til bønn både i lokale grupper og online. Vi har alle personlige erfaringer av at Gud kan løse selv de vanskeligste situasjoner, og vi har erfart betydningen av å ha noen å støtte seg til når livet oppleves som utfordrende. Om du har behov for ekstra bønnestøtte, send oss gjerne ditt bønnebehov og vi vil mobilisere Bønnekjempene i bønn.