Jeg elsker vakre sko

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker sko! Hjemmet vårt var preget av foreldrene våre som alltid kledde seg elegant og vakkert og lærte oss barna det samme, selv om vi aldeles ikke var rike. Belter og sko, vesker og klær skulle alltid matche. Som eneste datteren i huset ble jeg oppdratt til å være feminin og jentete. Faren min lærte meg å elske sko, elegante sko i alle farger.

 

 

Jeg var atten år og full av liv. Solen skinte, og denne dagen gikk jeg på shoppingrunde i hjembyen min Skien. Det var den gang vi ikke hadde kjøpesenter og butikkene lå på rekke og rad i de mange gatene i byen. Det ene utstillingsvinduet lokket meg til seg med alle mulige hatter, vesker og sko. Plutselig går døren opp og ut kommer en smilende, kvinnelig ekspeditør. Hun målte meg fra topp til tå med blikket og sa at de i butikken og flere med dem, ønsket å tilby meg jobb som modell. De hadde over en lang tid lagt merke til meg, hvordan jeg beveget meg i mine alltid fine sko, sa hun.

Denne hendelsen ble lagt i minneboksen mens jeg stadig har beveget meg i mine sko gjennom livet. Gud hadde en annen plan for mitt liv. 
 

Årene gikk og som forkynner reiser jeg mye både i inn- og utland. Jeg var sliten etter en av mine mange reiser og som så ofte før mottok jeg mange oppmuntringer med bibelhenvisninger og gode ord etter møteserien. Det setter jeg alltid pris på.

Den ene meldingen fanget interessen min. Hilsenen var fra Høysangen 7;1: “Hvor vakkert du skrider frem i dine sko, du høvdingdatter!” Plutselig sto hendelsen for meg fra jeg var 18 år og ekspeditøren sa at jeg beveget meg så fint i skoene mine. Tenk at bibelen har ofret plass til å skrive om elegante kvinner i sine sko! Jeg elsker å være som et barn når jeg er sammen med Jesus. Jeg tror bokstavelig talt på Den Hellige Ånd og det bibelen sier. Jeg har valgt å leve slik. Så også denne gangen. Jeg ble jublende glad! Tenk at Gud ga meg lov å være feminin og litt jålete og elske mine sko! Men det betyr også noe langt mere og dypere. Det er kong Salomo som skriver dette om dronningen sin, som igjen er et bilde på vår Herre Jesus og oss som bruden. Alle, både menn og kvinner, har fått sine sko å gå i, men det er bare du selv som kan bestemme hvordan du skal bevege deg i dine sko. En høvding er en lederfigur, for et samfunn, stamme eller et rike. Høvdingen gir sine folk hus, klær og mat, smykker og våpen. Så også med Jesus. Han er langt mer enn en høvding. Tenk på alt han har lagret og gjort i stand i sine lagerrom slik at vi kan ha gratis adgang til alt vi måtte trenge! Han har vunnet seier over alle andre riker og høvdinger til evig tid. Derfor den som har sagt ja til Jesus, tilhører dette riket. Bli kjent med hva han har lagt klart for deg! Det er opp til den enkelte å ta i bruk det man måtte trenge. Du må selv kle deg, velge å spise riktig mat og ta på deg skoene. Når du gjør dette, forandrer holdningen din seg og gangen blir elegant. Samtidig viser du til alle rundt deg hvem du tilhører. Ofte vitner holdningene våre mer om Jesus og Guds rike, enn våre ord.

Som menneske, så også åndelig, er det viktig for meg personlig å være riktig kledt og bevege meg elegant i mine sko, som en høvdingdatter verdig! Jeg liker det. Han har gitt meg så fine sko. Langt finere enn de min jordiske far noen gang ga meg. Disse skoene er av evighetsbetydning og som fører meg helt hjem til min Guds rike.

Ta på deg skoene og bli med du også. Gud velsigne deg.