Finn fram det åndelige reservedekket ditt!

Det beste som finnes, synes jeg, er å ha fred i hjertet og sinn. Bibelen sier i Ordspråkene 4;23: “Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det.” En enkel og konkret forklaring på dette er at da må jeg beskytte meg selv gjennom det jeg møter i livet mitt. Vi alle møter på vanskelige mennesker i situasjoner. Da er det lett å si ting man ikke skal si og til og med oppføre seg dumt. Etterpå får man tankekjør, timene går og man surrer rundt og rundt på alt som skjedde! Hvem av oss har ikke opplevd dette?

Jeg ser for meg min dag som at jeg kjører bil. Jeg forventer ikke at noe skal skje med bilen. Men om jeg skulle være uheldig å punktere, så har jeg reservedekk i bilen. Jeg skifter dekk som gjør det mulig for meg å kjøre videre!

Så også med våre åndelige liv. Om vi møter på utfordrende og vanskelige mennesker så kan det hende du sier eller gjør ting du virkelig angrer på. Det kan hende du til og med hadde rett, men den pressede situasjonen gjorde at både ord og holdning ble så feil. Plutselig har situasjonen gått til nye høyder. Man kommer inn i misforståelse- og krangle boblen! Uansett hva man da sier, blir det feil! Mange mennesker har opplevd at en liten sak ble til en stor relasjonskonflikt. Du har rett og slett kjørt galt og punktert! 

Jeg vil oppmuntre deg i dag til å finne fram ditt åndelige reservedekk som er Guds Ord. Det skifter ut dine tanker og forandrer dine holdninger og væremåte, – uansett hvem sin feil det er! Vær stille! Ikke gi bort freden din! Hva vinner du på å si til…., svare i sinne…, å diskutere…? Blir Gud æret? Hvilket nivå setter du deg selv på? 

Ordspråkene 19;23 sier at om vi frykter Gud, skal det gi liv og vi skal få hvile uten å bli hjemsøkt av ulykke. Det er lurt å velge sine kamper. Du er smart og vis om du lever et liv med fokus på Jesus. Guds Ord gir fred i hjertet og sinn og både tale og ferd vil bære preg av det.

Da vil du bli til Ordspråkene 19;11:” Et menneskes klokskap gjør ham sen til å vrede, og det er hans ære å tilgi en overtredelse.”

Du får det bedre selv som menneske og det beste er jo at Jesus blir synlig blant oss. Dette har stor smitte effekt og visdommen får et godt vekstgrunnlag.

Gud velsigne din dag.