Umulighetens epoke-Guds mirakel epoke!

Godt nytt år til dere alle. For dette året har jeg stanset ved et bibelvers som jeg ønsker skal være mitt banner gjennom dette året. Og jeg håper jo at du skal være med meg på det. Matteus 19;26 “Jesus sa til dem: For mennesker er dette umulig men for Gud er ALT mulig!”

Vi fryder oss gjerne over dette løftet fra Jesus og det skal vi. Når de vanskelige epokene i livene våre kommer, så er det ikke alltid like lett å stole på Guds løfter og leve etter dem. Sakte, med tungsinn og håpløse tanker, siger vi inn i umulighetens-epoke. De fleste av oss søker hjelp og svar hos “profesjonelle”og hos de vi tror kan hjelpe oss, FØR vi i det hele tatt ber Jesus om hjelp. Vi snakker gjerne så ofte vi kan om våre prøvelser og problemer eller så tier vi helt stille og lukker alt inni oss. Kjenner du deg igjen? Enten setter du din lit til andre mennesker eller så stoler du bare på deg selv. Bibelen lærer oss det stikk motsatte blant annet i Matteus 6;33 : ” Søk da først Guds rike og Guds rettferdighet så skal du få alt det andre i tillegg!” For et løfte!! Men da må vi stole på Gud.

Når viser Gud at han egentlig går over menneskers mulighets grenser? Disse umulighets-epokene, som jeg liker å kalle dem, er akkurat da Gud ønsker å ta over din situasjon å vise deg at han er Gud! Når skal han ellers gjøre det? Det er bare gjennom sykdom, økonomiske utfordringer, relasjons konflikter osv at Gud gjør sine mirakler. Når du har gått inn i umulighetens-epoke, ønsker han å vise deg at han har ingen begrensninger! INGENTING er umulig for vår Gud!

Jeg sier som Paulus, ikke at jeg har grepet det men jeg strekker meg ut etter det som Herren har lagt foran meg. Det lille jeg selv har opplevd og opplever, har gitt mg et helt nytt bilde av Gud Far og hans hellighet. Han lever og han gjør under. Herren selv elsker å gjøre vår værdag til seier og glede. Ja vi skal dele vanskeligheter med hverandre. Våge å stole på andre mennesker er viktig. Ja det kan være situasjoner i livet som kan være meget utfordrende. Det er noe jeg selv smertelig har fått erfare. Men la ikke livets utfordringer og problemer bare bli prat. Det hjelper ingenting. Det er lurt å søke Jesus å utøse hjertet for ham. Det er lurt å søke løsere. Mennesker som lever adskilt fra alt dette menneskelige og som lever etter Jesu befaling i Markus 16; Disse tegn skal følge dem som tror! Disse som er bærere av Guds rike. Da blir ingenting er umulig for vår Gud. Gud velsigne deg.

 

1 thought on “Umulighetens epoke-Guds mirakel epoke!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *